Tarotta Büyük Arkana Kartları Nelerdir?

Büyük Arkana Kartları Tarotun ana kartlarıdır. Her bir kartın birbirinden özel anlamları bulunur. Kartların her biri Romen rakamları ile 0 – 22 arasında numaralandırılmıştır. Bu kartlar kişinin ruh halini yansıtan kartlardır. 11 çift olmak üzere toplamda 22 karttan oluşur. İlk 11 çifti insan ruhunun dış dünya ile yaşayabileceği deneyimleri, sıkıntıları, mücadeleyi ve ödülleri anlatır. İkinci 11 çifti ise; insanın iç dünyasındaki yaşanmışlıkları, duyguları ve karmaşayı anlatır.

Büyük Arkana kartlarının her biri gezegenler ve burçlarla yönetilmektedir. Gelin bu kartları beraber inceleyelim:

0- DELİ

Büyük Arkana serisinin ilk kartıdır. Gezegeni; Uranüs ve Merkür’dür. Başlangıcı temsil eder, yeniliğin habercisidir. Saflığı ve tecrübesizliğin habercisidir. Ani kararlar verileceğini belli eder.

1- BÜYÜCÜ

Büyücü kartı destenin en güçlü kartlarından birisidir. Gezegeni; Merkür’dür. Bilgeliği, özgüveni, güçlü hisleri sembolize eder. Kendi kararlarına yön verme etkisini hissettirir.

2- AZİZE

Tarot’un koruyucu kartlarından birisidir. Gezegeni; Ay’dır. Bilinçaltını sembol eder. Siyah ve beyaz sütunları ile hem negatif hayal gücünü hem de pozitif hayal gücünü temsil eder. Sezgi yeteneğini semboller.

3- İMPARATORİÇE

Bu kart yeni düşünceleri ve yeni bir yaşamı temsil eder. Gezegeni; Venüs’tür. Doğanın ve yaşamın yenileyici gücünü simgeler. Canlılığı, verimliliği, gelişimi ve yeniden doğuşu hissettiren bir karttır.

4- İMPARATOR

Bu kart güvenilirliği ve akılcılığı temsil eder. Gezegeni; Mars’tır. Sebep – sonuç ilişkilerini birbirine bağlar. Hırsı, azmi ve başarıyı simgeler.

5- AZİZ

Bu kart Tarotun bir diğer koruyucu kartıdır. Gezegeni; Venüs’tür. Gerçek dünya, düzen ve toplum ile bağlantı içerisinde olan bir karttır. Ruhsal ilhamı semboller.

6- AŞIKLAR

Bu kartta kadın bilinçaltını, erkek ise bilinci temsil eder. Gezegeni; Venüs ve Jüpiter’dir. Seçenekler kartı olarak da bilinir.

7- ARABA

Araba kartının ön yüzünde bulunan figürler negatif ve pozitif güçlerin birleştiğini sembolleştiren ilhamın kanatlarını simgeler. Gezegeni; Ay’dır. Dengeyi, otoriteyi ve iradeyi ifade eder.

8- GÜÇ

Manevi gücün dizginlenebileceğini semboller. Gezegeni; Güneş’tir. İnsanların vahşi dünyasına karşı barışçı bir denge kurmayı amaçlar.

9- ERMİŞ

Gerçeğin ışığını temsil eder. Gezegeni; Merkür’dür. Meditasyon dönemini semboller. Dünya üzerindeki olaylar karşısında geri çekilen ve kendi iç dünyası ile yüzleşen insanları temsiller.

10- KADER ÇARKI

Kaderi simgeler. Gezegeni; Jüpiter’dir. Kaderde yaşanılan iniş ve çıkışları, kişinin kaderini değiştirebileceğini ifade eder.

11- ADALET

Pozitif ve negatif güçleri temsil etmektedir. Gezegeni; Venüs’tür. Evrensel ve kozmik bilincin yasalarını ifade eder.

12- ASILAN ADAM

Hiçbir şeyin dışarıdan görüldüğü gibi olmadığı temsil eder. Gezegeni; Neptün’dür. Tarot destesinin gizemli kartlarından birisidir.

13- ÖLÜM

Fiziksel anlamda ölümlülüğü temsil eder. Gezegeni; Mars ve Plüton’dur. Ölüm bir sondur ancak yeniden doğuşun da simgecisidir. Değişimin kaçınılmaz olduğunu belirtir.

14- DENGE

Bilinçaltı ve bilincin dengeli bir ilişki içerisinde olduğunu temsil eder. Gezegeni; Venüs’tür. Sağlığı simgeler.

15- ŞEYTAN

Kötü niyetin habercisidir. Gezegeni; Satürn’dür. Olan olaylara karşı dikkat edilmesini sembol eder. Saplantılı sevgileri ve şehvet düşkünlüğünü de ifade eder.

16- YIKILAN KULE

İhtirası anlatır. Gezegeni; Mars’tır. Yıkım içerisinde olan doğayı vurgular. Eski düşüncelerin yıkılması gerektiğini, yıkıcı bir değişim ardından aydınlanma ve uyanışı semboller.

17- YILDIZ

Doğa anayı temsil eden bir karttır. Gezegeni; Jüpiter’dir. Umudu ve bilgeliği sembol eder. Bir olayın olumlu gösterebileceğine dair olumlu kartlarından birisidir. Ruhu temsil eder.

18- AY

Huzursuzluğu sembol eder. Gezegeni; Ay’dır. Bu kart istem dışı güçlerin, düşüncelerin, olayların ve değişimin kartıdır.

19- GÜNEŞ

Elinizdeki enerjiyi temsil eder. Gezegeni; Güneş’tir. Şans kartıdır. Sağlık, yaşama sevinci ve güveni simgeler.

20- MAHKEME

Bu karttaki kadınlar bilinçaltını, erkekler bilinç üstüne ve çocuklar da yenilenmiş kişiliği simgeler. Gezegeni; Plüton’dur. Büyük Arkana serisinin ceza kartıdır.

21- DÜNYA

Hayatın gizemini temsil eder. Gezegeni; Satürn’dür. Dünya kartı Büyük Arkana’nın son kartıdır. Bir tamamlanma söz konusudur. Kendinizi, bütünlüğünüzü bulma yolunda önemli bir gelişmelerin olacağımı semboller.

Gerçek fal baktırmak için Fal Sokağı'nın ünlü yorumcularına mesaj veya telefonla ulaşabilir ve anında şimdi buraya tıklayarak canlı fal baktırabilirsiniz.