Tarot Falı Nedir?


Yıllardır hayatımızda olan tarot falı, hislerin ve enerjilerin yaşama yön göstermesi için bakılan bir fal çeşididir. Bu fal yaşamdan ölüme kadar gelip geçen ve süreklilik olarak dönen bir çarkı simgeler. Tarot falının kökeninin nereden geldiği bilinmez lakin birden fazla hikaye barındırır. Örneğin; Avrupa’ya Çingeler tarafından yayıldığı inanılır, 18 – 19’uncu yüzyıllarda ise bilginler veya falcılar tarafından keşfedildiği rivayet edilir.

Bunca hikayesi bulunmasını rağmen asla tarot falının net bir kökeni bulunamamıştır. İnsanlar yüzyıllardır farklı yöntemler deneyerek gelecek hakkında bilgiler edinmek istemiştir. Bu yöntemler içerisinde insanların güvendiği, en çok kullandığı ve net sonuç verdiğini düşündükleri yöntem ise tarot falları olmuştur. Yüzyıllardır insanların kullanmış olduğu tarot falı; gizemcilere göre fal niteliği taşımayan, kehanet niteliği taşıyan kartlar olarak sunulmuştur. Kesin bir kanıt ise hiçbir zaman sunulmamıştır.

Kartlar her geçen zaman için değişik kültürlerde yer edinmiş, anlamlara bürünmüştür lakin kartların figürleri yüzyıllar boyunca aynı kalmıştır. Tarot fallarından net bir fayda sağlamak istiyorsanız öncelikle kartların anlamlarına inanmaktır. Geçmişimizi ve geleceğimizi değiştirme gibi yüce bir güç hiçbirimizde bulunmaz. Lakin kartlara yansıttığınız enerji sayesinde, sorduğunuz sorularla alacak olduğunuz yanıtlar sayesinde geleceğimiz üzerinde küçük değişiklikler sağlayabiliriz.

Tarot falı, kartların içinde gizlenmiş olan gizemli ve mitolojik sembollerle, dizilişleri, ön planda olan resimleri ve rakamları ile birçok eski inanca atıfta bulunarak geleceğinize yön veriri. Açılan her tarot kartının; geçmiş, şimdi ve gelecek adına ters ve düz olmak üzere anlamlar barındırır. Her kartın ters anlamı da düz anlamında birbirinden farklıdır ve sorulan sorulara göre de anlam farklılığı yaratır.

Tarot destesinin içerisindeki kartlar iki ana bölümden oluşur. 22 kartta meydana gelen Büyük Arkana, 56 karttan meydana gelen Küçük Arkana kartlarıyla toplamda 78 kartlık bir destedir. Küçük Arkana, kartları kendi içerisinde ikiye ayrılırlar. Bunlar 16 saray kartı ve 40 takım kartıdır.

Her şeyden önce unutmamanız gerekiyor ki, tarot falı bir enerji falıdır. Bundan sonraki yazılarımızda büyük ve küçük arkana seri ile birbirinden farklı fal çeşitleri ile sizlere yardımcı olacağız.

Gerçek fal baktırmak için Fal Sokağı'nın ünlü yorumcularına mesaj veya telefonla ulaşabilir ve anında şimdi buraya tıklayarak canlı fal baktırabilirsiniz.